Andrea Camastra ponownie z kulinarnym Oscarem
Słynny Czerwony Przewodnik po raz kolejny zaprezentował zestawienie restauracji wyróżnionych gwiazdką Michelin. Wśród nich m.in. warszawska restauracja Nuta, która utrzymała gwiazdkę.
Nuta po raz trzeci rozbrzmiewa w przewodniku Michelin. Warszawska restauracja prowadzona przez szefa Andreę Camastrę ponownie została narodzona kulinarnym Oscarem. Inspektorzy Michelin, znani z niezwykłej precyzji i wysokich wymagań, po raz kolejny docenili kompozycje smakowe, serwis oraz innowacyjność tej niewielkiej restauracji przy placu Trzech Krzyży.
Działalność restauracji od momentu otwarcia w 2022 roku udowadnia, że polskie produkty przefiltrowane przez pryzmat włoskiej wrażliwości i azjatyckiej precyzji to przepis na sukces. - To wyróżnienie to efekt wspólnego wysiłku całego zespołu Nuty. Nasza siła tkwi w pasji i nieustannym rozwoju kulinarnej wizji. Jesteśmy jak idealnie naoliwiona maszyna, rozumiemy się bez słów, bo wiele osób z mojego zespoły pracuje ze mną od blisko dekady, jeszcze od czasów Senses, gdzie też zdobywaliśmy gwiazdki. Wierzę, że nadejdzie dzień, kiedy zdobędziemy trzy gwiazdki - podkreśla Andrea Camastra.
Gwiazdka Michelin to jednak nie zwieńczenie, lecz etap w kulinarnej podróży Nuty. Dla zespołu to motywacja do dalszych poszukiwań i doskonalenia swojego rzemiosła -podsumowują.