Arte Culinaria Italiana za nami

Arte Culinaria Italiana za nami

W dniach 15-17 marca 2024 roku odbyła się XVII edycja Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana. Konkurs rozegrał się w Hotelu Robert's Port Lake Resort & SPA w Mikołajkach. Kto zwyciężył?

 XVII Arte Culinaria Italiana w Hotel Roberts Port Lake Resort & SPA już za nami. Zwycięzcami konkursu dla profesjonalistów zostali:

I miejsce - Lemon Resort & SPA Restauracja Lemon Gródek nad Dunajcem - Klaudiusz Gromala i Dominik Lorek

II miejsce - Fabryka Wełny Hotel & Spa Restauracja Przędzalnia  Pabianice - Piotr Dzikowski i Paweł Stępniak

III miejsce - Restauracja Mamma Mia Karpacz - Paweł Kucharski i Kamil Kowal

Zwycięzcami konkursu dla gwiazd zostali:

I miejsce - Antek Smykiewicz

II miejsce - Aleksandra Kostka

III miejsce - Anna Koprowska

W gronie jurorów degustacyjnych zasiedli: Krzysztof Szulborski - przewodniczący jury, Joanna Ochniak, Robert Sowa, Teofilos Vafidis, Marcin Budynek, Janusz Profus, Jakub Steuermark, Marcin Soból, Krzysztof Gawlik i Jakub Kowalczyk. Natomiast w jury profesjonalnym technicznym zobaczyliśmy: Andrzeja Ławniczaka, Patryka Kotarbę, Dariusza Siennickiego i Tomasza Koprowskiego.

Koordynatorami konkursu byli szefowie kuchni: Kamil Prusicki, Salvatore Bascer, Adam Reluga, Arkadiusz Stefański i Jacek Schliske.

Gratulujemy!

Fot: Arte Culinaria Italiana