Dziś szóste warsztaty Akademii Mistrzów Smaku
Zbliżają się pierwsze w 2024 roku warsztaty w ramach II Edycji Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Odbędą się dziś, 10 stycznia, jak zwykle, pod okiem profesjonalistów.
Studenci będą mieli okazję uczestniczyć w warsztatach sommelierskich poprowadzonych przez sommeliera, Tomasza Koleckiego, w ramach wykładu eksperckiego, a także warsztacie kulinarnym pod hasłem: Królik. Dzikie ptactwo, który poprowadzi Adam Chrząstowski, konsultant kulinarny w Departamencie Koordynacji Przewodnictwa Polski w Radzie Unii Europejskiej MSZ oraz kucharz Prezydencji, menedżer i trener Młodzieżowej Kulinarnej Reprezentacji Polski, Head Chef Bocuse d'Or Poland Academy oraz, od 2018 roku, President Bocuse d'Or Poland Academy, szef operacyjny Belvedere Catering. Szef jest również laureatem prestiżowej nagrody Mistrz Mistrzów.
O przebiegu szóstej odsłony warsztatów, przygotowanych daniach, a także efektach finalnych napiszemy wkrótce, dlatego serdecznie zachęcamy do śledzenia naszych mediów społecznościowych oraz strony internetowej.