Gastronomia jest kobietą?
SMAKKI GASTROTARGI, podkreślając rolę kobiet w rozwoju sektora HoReCa, zapraszają na Konferencję Liderek Branży HoReCa.
Organizatorzy chcą działać na rzecz zmiany kulturowego postrzegania branży. Aby zrozumieć, na czym polega to zjawisko, wystarczy, że odpowiesz na pytanie, co widzisz, gdy słyszysz słowo kucharz? Od razu masz, zapewne, ochotę powiedzieć: nie kucharz, lecz szef kuchni! A szef kuchni to elegancki mężczyzna w doskonale skrojonym kitlu przygotowujący dania w wykwintnej restauracji. A teraz zastanów się, co przychodzi Ci na myśl, gdy słyszysz słowo kucharka. Jest różnica, prawda?
A przecież w gastronomii jest wiele kobiet, szefowych kuchni, które z sukcesem prowadzą restauracje, kawiarnie, bary lub zarządzają hotelami czy firmami cateringowymi. I to właśnie z myślą o nich została przygotowana Konferencja Liderek Branży HoReCa.
Liderki branży spotkają się na SMAKKAch w dniu 20 marca 2024 roku. W konferencji wezmą udział, m.in. dr Irena Eris, Cristina Catese, Anna Chylewska, Anna Krajewska oraz dr Joanna Heidtman. Tematem przewodnim będzie droga do sukcesu.
Ponadto SMAKKi GASTROTARGI, wraz z Fundacją Sukces Pisany Szminką, przygotowały specjalną kategorię: Liderka Branży HoReCa w ramach XV edycji konkursu Bizneswoman Roku. Celem jest pokazanie roli i znaczenia kobiet dla rozwoju tego sektora. Jedna część konferencji poświęcona będzie rozmowie na temat znaczenia tego konkursu i konieczności ciągłego zaznaczania obecności kobiet w biznesie. Do debaty zaproszono ekspertów, którzy wybiorą liderkę branży HoReCa. A są nimi: Justyna Adamczyk, Jacek Krawczyk, Martin Gimenez Castro, Marcin Mączyński.