Grzybobranie dla Gastronomii - jury konkursu
Nadchodzi konkurs kulinarny dla miłośników leśnych smaków. VI edycja Grzybobrania dla Gastronomii rozpocznie się 22 września 2024 roku w Villi Leśne Ustronie w Lubiszewie Tczewskim i potrwa do 24 września. Organizatorzy ujawniają pełny skład jurorski. Kto w nim zasiądzie?
To inicjatywa, której celem jest spotkanie przedstawicieli branży gastronomicznej i turystycznej połączone z warsztatami kulinarnymi, a także sportową rywalizacją.
Zdaniem organizatorów jednym z ważniejszych punktów nadchodzącej edycji wydarzenia będzie trzecia odsłona konkursu dla szkół gastronomicznych. Przewodniczącym tegorocznego jury został Marcin Popielarz, chef patron gdyńskiej restauracji Biały Królik.
W jury zobaczymy również m.in. Andrzeja Ławniczaka, Bartosza Petera, Pawła Filipaka, Mateusza Czekierdę. Z kolei funkcję jurorów technicznych będą sprawować Marcin Dembski oraz Przemysław Woźny.