
Grzybobranie dla Gastronomii już we wrześniu
W dniach 7-9 września 2025 roku w Hotelu Kozi Gród**** w Pomlewie odbędzie się VII edycja Grzybobrania dla Gastronomii. To wydarzenie kulinarne skierowane zarówno do branży gastronomicznej, jak i turystycznej.
Grzybobranie dla Gastronomii zaprasza do udziału szefów kuchni, cukierni, kucharzy, regionalnych rzemieślników, artystów, szkoły gastronomiczne, a także właścicieli lokali gastronomicznych i food trucków - podkreślają organizatorzy ze Sławomirem Miotkiem na czele.
Celem inicjatywy jest spotkanie przedstawicieli branży gastronomiczneji turystycznej połączone z warsztatami kulinarnymi, a także sportową rywalizacją. To okazja do podjęcia działań marketingowych i biznesowych oraz wzmocnienie wizerunku marki swoich produktów czy firmy.
Jak zapowiadają organizatorzy, jednym z ważniejszych punktów tegorocznej edycji wydarzenia będzie czwarta odsłona konkursu dla szkół gastronomicznych - Sztafeta Kulinarna. Odbędzie się także druga edycja Olimpiady Sportowej dla Branży Gastronomicznej.
W programie przewidziano także wyjście na grzybobranie, wspólne gotowanie oraz możliwość wzięcia udziału w konkurencjach sportowych.
Jak co roku, nie zabraknie stoisk regionalnych wystawców. Ponadto uczestnicy będą mieli okazję uczestniczyć w pokazach live cookingu oraz warsztatach kulinarnych.