IGGP na targach Sweet Tech Expo
W dniach 17-19 września 2024 roku w Ptak Warsaw Expo odbędą się targi Sweet Tech Expo. Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej przygotowała cykl debat poświęconych wyzwaniom i szansom dla polskiej gastronomii.
Każdy dzień targów upłynie pod znakiem pięciu tematów w ramach debat zorganizowanych przez IGGP. Uczestnikami będą eksperci gastronomiczni, szefowie kuchni, restauratorzy, dystrybutorzy i dostawcy towarów i usług.
Przedstawiciele IGGP zapowiadają, że na scenie głównej głos zabierze pięćdziesiąt osób z branży. m.in. Bogdan Gałązka, Jarosław Dumanowski oraz Agata Wojda.
- Polską gastronomię reprezentują zróżnicowane koncepty kulinarne, w większości których dostępne są produkty cukiernicze czy piekarnicze. Problemy branżowe są takie same dla cukierni, piekarni czy restauracji. Na targach Sweet Tech Expo będziemy poruszać każdego dnia inny temat ważny dla całej branży, nie zapominając o cukierniach czy piekarniach. Gastronomia szeroko pojęta to także wino, które z jednej strony jest ekskluzywnym trunkiem i dobrze prezentuje się w lokalach z górnej półki, ale i znacząco wpływa na wzrost sprzedaży. Dlaczego w cukierni zamawiając tort nie mamy możliwości kupić butelki szampana. Na te i wiele innych pytań postaramy się znaleźć odpowiedź na zbliżającej się debacie o stanie polskiej gastronomii na targach Sweet Tech Expo - mówi Renata Kamienik, prezes IGGP.
W pierwszym dniu targów odbędzie się dyskusja o dziedzictwie kulinarnym zatytułowana Vive le France! Być jak Francuzi! Jak gastronomia może zarobić na dumie narodowej ze spuścizny kulinarnej? Czy wykorzystujemy odpowiednio potencjał kuchni polskiej? Drugiego dnia targów rozmowy skupią się na wyzwaniach branży w myśl Gastro alert - jak przetrwać lub nawet wygrać. Tematyka debat trzeciego dnia obejmie natomiast innowacje i rozwój. Motyw przewodni tego dnia to Gastro Future - jak wejść w przyszłość i zarobić na tym?
Udział jest bezpłatny. Obowiązuje rejestracja na stronie targów https://warsawsweettech.com/