Kebab od szefa kuchni z gwiazdką Michelin
Kurlewna III Śnieżka od 6 grudnia pojawi się we wszystkich lokalach Kury Warzyw. To już trzecia edycja naszego zimowego kebaba. Recepturę Kurlewny wymyślił znany poznański szef kuchni Artur Skotarczyk, który tym roku otrzymał gwiazdkę Michelin. Jest geniuszem, który w street food potrafi sprawnie wpleść fine-dining.
W Kurlewnie III Śnieżce obok typowych dla kurowego kebaba składników znajdziecie elementy używane w topowych restauracjach. Całość kompozycji czerpie ze smaków i zapachów świąt, domowego ciepła i smaków dzieciństwa.
Kebab składa się z:
MARYNOWANE PĘDY SOSNY - chrupiące, esencjonalne i pachnące zimowym lasem.ŚNIEG TRUFLOWY - wieńczy dzieło mistrza, biel i przepych świąt w posypce, która opada na górę gotowego kebaba.
CHUTNEY ŚLIWKOWY Z PRZYPRAWĄ PIERNIKOWĄ I CYNAMONEM - suszone śliwki i pierniki pachną dobrymi chwilami w rodzinnym domu.
DŻEM Z BIAŁEJ CEBULI - odpowiada za łagodzenie ostrego sosu jalapeno i nadaje całości kompozycji słodyczy.
MIĘSO - Kurlewna III Śnieżka dostępna jest w wersji z kurczakiem lub roślinną kurą (w opcji wege).
Poza tym w Kurlewnie znajdziecie również modrą kapustę z orzeszkami, świeże warzywa i sos jalapeno. Dostępna jest w bułce berlińskiej, lawaszu i na talerzu.