Kucharze Doskonali

Kucharze Doskonali

15 października 2024 roku w Instytucie Kulinarny Transgourmet w Mysiadle odbyła się 15. edycja konkursu Kucharz Doskonały, skierowanego do osób z niepełnosprawnością intelektualną oraz całościowymi zaburzeniami rozwoju. Tematem tegorocznej rywalizacji była kuchnia włoska.

Konkurs Kucharz Doskonały to nie tylko rywalizacja, ale także święto kreatywności, pasji i determinacji - podkreślają organizatorzy. Inicjatywa udowadnia, że każdy, niezależnie od wyzwań, ma szansę na osiągnięcie kulinarnego sukcesu.

Na podium uplasowały się zespoły:

  • I miejsce: drużyna Klaudii Carlos w składzie: Alicja Breik, Cezary Gałązka
  • II miejsce: drużyna Jagny Niedzielskiej oraz Jana Pirowskiego w składzie: Natalia Suchcicka, Ismael Afana
  • III miejsce: drużyna Lidii Popiel w składzie: Olga Łagowska, Agnieszka Ciosek

 Autorów najlepszego dania wyłoniło jury, w którego składzie znaleźli się m.in. członkowie Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.

Prowadzącym wydarzenia był Jakub Steuermark, a drużyny otrzymały wsparcie od mentorów, w tym Ewy Zakrzewskiej, Martina Fitcha, Lidii Popiel, Klaudii Nieścior, Marty Wiśniewskiej, Jagny Niedzielskiej, Michała Rudasia, Jana Pirowskiego, Klaudii Carlos oraz Ronniego Ferrari.

Gratulujemy!