Made for Restaurant 2024

Made for Restaurant 2024

Już 23 kwietnia 2024 roku w Novotel Centrum Warszawa odbędzie się 22. Konferencja Made for Restaurant, NEW RULES vol. 1.

Tego dnia w gronie ponad 600 liderów - czołowych restauratorów i ich pracowników - powstanie prototyp innowacyjnej restauracji 2024, która zardzewiałe tryby wymienia na błyszczące, sprytnie dopasowane do tłoków gospodarki, polityki, technologii, do świeżych trendów; która zasila się zaskakującą energią pokolenia Zet i doświadczeniem X-ów; która naturalnie czerpie ze sztucznej inteligencji i usprawnia procesy, która komfortowo działa dając oddech przedsiębiorcom.

Co w programie konferencji, od południa do północy we wtorek 23.04?

Walcząc z niszcząca branżę rutyną, zbudujemy sprawną, restauracyjną maszynę PERPETUUM MOBILE poprzez pracę warsztatową, degustacje i debaty, a dokładniej:

- rewolucję restauracyjnego talerza - spektakl kulinarny w wykonaniu 8 szefów kuchni, którzy zmierzą się z 8 największymi zagrożeniami/szansami branży jak susza, zero waste, pojedynek mięsa i vege oraz lokalności na nowo, przy muzyce zaprojektowanej przez Top Restauratora - Tomasza Muzę;

- spoglądanie w biznesowy bezkres w asekuracji zaproszonych gości;

- szaleństwo w marketingowych inspiracjach - poznamy przepis na ulubioną zupę Saddama Husseina, obejrzymy gastro-Maryję z twarzą Rihanny oraz będzie okazja do licznych eksperymentów w ramach sprawdzenia, gdzie kończy się prowokacja i zaczyna profanacja;

- burza mózgów ponad 100 ekspertów w trakcie warsztatów FOR Dating, które m.in. rozprawią się z trendem comfort food i convenience, wyjaśnią zagadkę sukcesu delivery, objaśnią tajemnice udanych biznesowych związków, innowacyjne rytuały przy stole i nowe zasady zaopatrzenia, a może nawet obalą sens kulinarnych konkursów i nagród;

- wskazanie innowacyjnych restauratorów poprzez ogłoszenie rankingu TOP 50 Restauratorów Forbes & For 2024 w kategorii Innowator;

- zbadanie, czy w Polsce można stworzyć miejską markę kulinarną na wzór zachodniej Europy: tu spojrzymy najpierw w kierunku Wrocławia, a potem Poznania;

Na koniec odbędzie się after party w restauracji Let's Nibble w Fabryce Norblina.

- W latach XX ubiegłego wieku Awangarda Krakowska stworzyła manifest na miarę nowej epoki: pochwałę przemysłowego rozwoju, głosząc jednocześnie potrzebę nowego spojrzenia na sztukę i role społeczne w Nowym Świecie. Sto lat później, obserwując zmiany naszego 20-lecia, trudno nie dostrzec analogii: ekonomicznych, technologicznych, moralnych i artystycznych. Dlatego my, twórczynie i twórcy 22. odsłony najważniejszego biznesowego spotkania polskich restauratorów - konferencji MADE FOR Restaurant - zmierzymy się z perspektywą kolejnego Nowego Świata, który wymaga od biznesu stworzenia nowych reguł, a od szefów kuchni i restauratorów - artystycznej i etycznej rewolucji na talerzu pod kuratorskim przewodnictwem prof. Anny Królikiewicz. Idziemy w to - podsumowuje Agnieszka Małkiewicz, inicjatorka wydarzenia.