Made for Restaurant: maszyny vs. romantyzm

Made for Restaurant: maszyny vs. romantyzm

Już 19 listopada 2024 roku w Andersia Hotel & SPA w Poznaniu odbędzie się 23. konferencja Made for Restaurant. Temat przewodni jesiennej odsłony wydarzenia to automatyzacja.

Debaty, warsztaty, degustacje, rozmowy przy okrągłych stołach, a także spektakl kulinarny skupią uwagę gości na temacie tworzenia nowoczesnej restauracji opartej na automatyzacji. Jak podkreślają organizatorzy, wydarzenie będzie okazją do prezentacji aplikacji oraz rozwiązań technologicznych, które usprawnią działalność, optymalizując koszty.

- Znaleźliśmy ekspertów, dostawców usług i produktów, którzy nie serwują "science fiction" tylko praktyczną, innowacyjną wiedzę - podkreśla Agnieszka Małkiewicz, inicjatorka wydarzenia. 

W programie zaplanowano konferencję hybrydową, ogłoszenie TOP RESTAURATORÓW w kategorii Open to Technology&Digital, kulinarne show zatytułowane Maszyny kontra Romantyzm oraz after party w restauracji CUCINA 88 i Whisky Bar 88.

Ponadto uczestnicy wydarzenia będą mieli okazję wziąć udział w degustacji dań na podstawie przepisów opracowanych przez sztuczną inteligencję. Odbędzie się spektakl kulinarny w wykonaniu siedmiu szefów kuchni i czterech barmanów, którzy zmierzą się z przepisami wygenerowanymi przez AI, z pomocą food stylistki Oli Gerlach i przy muzyce dopracowanej przez Natalię Kmieciak, DJ-kę, blogerkę kulinarną i fotografkę. W trakcie show wystąpią Ernest Jagodziński, Sławomir Miotk, Bogumił Przybylak, Dawid Ankowski, Rafał Soroczyński, Artur Szwacki oraz Kacper Jakubiak. Barmański pairing zaprezentują: Maciej Żabierek, Damian Deptuła, Adam Sobolewski i Artur Klimczak.

Organizatorzy przedstawią wnioski z nowego Raportu FOR i ARC Rynek i Opinia, podsumowującego polską branżę gastronomiczną w 2024 roku i prognozującego jej przyszłość.

Szczegóły dostępne na stronie: https://fortalks.pl/stajemy-do-walki-maszyny-kontra-romantyzm-budujac-restauracje-nowego-swiata-oparta-na-automatyzacji-i-zapraszajac-do-tego-dziela-najlepszych-polskich-gastronomow/