Mateusz Gessler otwiera całodobowy lokal
Wraz z początkiem czerwca w Elektrowni Powiśle ruszył letni koncept Ćma nad Wisłą. Restauracja sygnowana nazwiskiem Mateusza Gesslera będzie czynna całodobowo przez siedem dni w tygodniu.
Restauracja przyjmująca gości 24 godziny na dobę to oryginalny koncept, rzadko spotykany w branży gastronomicznej. To drugi lokal restauratora, serwujący dania kuchni polskiej przez całą dobę, a pierwszy w tej części miasta, która chętnie jest odwiedzana zarówno przez mieszkańców Warszawy, jak i licznie odwiedzających ją turystów. Zabawy na Powiślu w letnie noce nie będą kończyć się na szybkim jedzeniu - Ćma nad Wisłą to opcja dla miłośników całonocnych wypadów na miasto.
W menu restauracji znajdują się polskie klasyki z twistem, takie jak żurek na zakwasie, pierogi z kaczką, placek ziemniaczany, żeberka, zimne nóżki czy pieczona kaczka. Nie brakuje też dań wegetariańskich - naleśników, tostów czy sałatek z różnymi dodatkami. Na fanów słodkich smaków w środku nocy czekają propozycje deserowe.
To kolejny koncept znanego restauratora w Elektrowni Powiśle. Nowy lokal został zaaranżowany w sąsiedztwie restauracji Dock19 by Mateusz Gessler od strony Wybrzeża Kościuszkowskiego, tuż przy bulwarach wiślanych.
Ćma nad Wisłą uzupełnia ofertę gastronomiczną Elektrowni Powiśle. Restauracja została otwarta 1 czerwca i będzie czynna 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu aż do połowy września.
Źródło: Elektrownia Powiśle