Nowa restauracja gwiazdkowego szefa kuchni
29 marca 2024 roku w Reims została otwarta restauracja Arbane, której właścicielem jest Philippe?a Mille?a. Francuski szef kuchni jest także pomysłodawcą konkursu kulinarno-cukierniczego dla szkół gastronomicznych Trophee Mille.
Gwiazdkowy szef kuchni, po 14 latach spędzonych w restauracji Le Parc w hotelu Domaine Les Craye?res, otworzył własny lokal. Przekazał za pośrednictwem mediów społecznościowych, że opuszczenie stanowiska szefa kuchni i otwarcie własnej restauracji to zarówno trudna, jak i ekscytująca decyzja. Po wielu latach doskonalenia i zarządzania kuchnią w Le Parc postanowił wykonać kolejny krok w swojej kulinarnej karierze, aby poszerzyć horyzonty i zaoferować nowy, bardziej osobisty świat. Jak zapowiada szef Mille - będzie to podróż pełna stymulujących wyzwań oraz krok w kierunku spełnienia kulinarnych marzeń i realizacji własnej gastronomicznej wizji.Nowa restauracja Philippe?a Mille?a znajduje się w budynku dawnego pawilonu CG w Reims. Wyróżnia ją kreatywna, pomysłowa kuchnia. Szef, bawiąc się kolorami, fakturami i smakami, przyznaje, że włożył w ten projekt serce i osobiste pomysły, aby odkryć własny kulinarny wszechświat i zaoferować gościom unikalne doznania kulinarne.
Źródło: Matot Braine
Fot: @Philippe Mille