Nowy koncept w Poznaniu
Klubo-piekarnia Mitte to nowy koncept na gastronomicznej mapie stolicy Wielkopolski. To lokal, który od rana zaprasza na świeżo wypiekany chleby na żytnim zakwasie, chałki i bułki, a wieczorami zamienia się w klub kolacyjny - z i autorskimi koktajlami oraz naturalnymi winami.
Mitte to znajdująca się przy ulicy Strzeleckiej klubo-piekarnia. Za kuchnię odpowiada Jakub Rusa, związany m.in. z poznańską pizzerią Ciasno. Wnętrze konceptu obfituje w designerskie perełki od lokalnych projektantów, w tym zdobione dywany z w roli głównej, liczne miejsca do degustacji w większym gronie, a także otwartą kuchnię na tyłach lokalu.
To otwarte od rana do wieczora hybrydowe miejsce, którego koncepcja pozwala na spełnienie wielu potrzeb. Ponadto lokal jest przyjazny zarówno zwierzętom, jak i dzieciom.
Fot: Mitte