Otwarcie nowej restauracji hotelu Leonardo Royal Warsaw

Otwarcie nowej restauracji hotelu Leonardo Royal Warsaw

Na gości Volla Bar & Restaurant czeka zarówno oferta śniadań, jak i dania a la carte. Szef kuchni - Mariusz Szymczyk przygotowuje także dania oparte na koncepcji foodsharingu dla miłośników spędzania czasu w gronie znajomych.

Po zakończonej modernizacji hotel oferuje nie tylko 184 dodatkowe pokoje, ale także bogatszą niż dotychczas ofertę gastronomiczną - wskazują inwestorzy.

Celem nazwy lokalu jest nawiązanie do lokalizacji hotelu - Woli, oraz podkreślenie jego nowoczesnego i kosmopolitycznego charakteru.

Nowo otwarta restauracja oferuje menu inspirowane nowoczesną kuchnią lewantyńską oraz wybór dań polskich. Za smaki i techniki odpowiada szef kuchni, Mariusz Szymczyk.

- Wykorzystujemy tradycyjne metody, takie jak opalanie, przypalanie oraz miksowanie z aromatycznymi arabskimi ziołami. Dla nas te potrawy są czymś wyjątkowym - pieczone na otwartym ogniu zyskują niepowtarzalny smak i charakter. To zupełnie inne doświadczenie kulinarne, które naszym zdaniem jest fascynujące i pełne wyrazistości - zdradza Mariusz Szymczyk, szef kuchni w Leonardo Royal. - Jednocześnie mocną stroną nowej karty jest bogata sekcja tradycyjnych dań polskich, czym przybliżamy gościom z zagranicy naszą rodzimą tradycję - dodaje.

W menu znajdują się najbardziej charakterystyczne dania Lewantu: baba ghanoush, hummus, oliwki czy podana na gorąco pita z fetą, oliwą i oregano. Dla miłośników kuchni polskiej przygotowano żurek z jajkiem i chrzanem, śledzia z cebulką w oleju, pierogi z okrasą w pięciu smakach do wyboru oraz pieczoną kaczkę z jabłkiem, faszerowaną żurawiną i podaną z kluskami. Menu zawiera pozycje odpowiednie dla wegetarian.

Karta obejmuje także pozycje stworzone z myślą o foodsharingu. Te potrawy, podawane na dużych półmiskach lub jako kompozycje na kilku talerzach, zachęcają gości do spróbowania różnorodnych smaków, a sposób ich spożywania przypomina wspólną celebrację przy stole.

- W naszych daniach foodsharingowych chodzi o to, aby każda grupa, bez względu na jej wielkość, mogła wspólnie smakować różnorodnych potraw. Nowa aranżacja wnętrza idealnie uzupełnia to doświadczenie i pozwala w pełni delektować się naszym nowym menu - dodaje Mariusz Szymczyk.