Pierwszy Festiwal Win Polskich na Podlasiu
Już 11 maja odbędzie się Festiwal Win Polskich. To wydarzenie poświęcone w całości polskiemu winiarstwu, które rozwija się bardzo dynamicznie i ten dzień będziemy mogli spędzić w towarzystwie właśnie polskiego wina!
Najlepiej o winach opowiadają sami producenci, dlatego to oni będą sercem festiwalu. Udział wezmą następujące winnice: Winnica Kamil Barczentewicz, Dom Bliskowice, Winnica Turnau, Winnica Płochockich, Winnica Saint Vincent, Winnica Marcinowice, Winnica Sztukówka.
Między 16:00 a 20:00 będzie można spróbować ponad 40 win i osobiście poznać winiarzy, którzy je wyprodukowali. To będzie czas na degustację i na rozmowy.
Nie zabraknie również czegoś na ząb, bo szef Maciej z Restauracji Sztuka Mięsa będzie raczył Was pysznymi przekąskami prosto z grilla! Nie zabraknie nastrojowej muzyki.
Przed festiwalem, a dokładnie o godz. 15:00 w Sztuce Chleba i Wina (ul. Krakowska 4) odbędzie się również master Class, którą poprowadzi Maciej Nowicki. Jest on nie tylko pasjonatem winiarstwa, ale i współorganizatorem festiwalu! Na master class obowiązuje oddzielna rezerwacja a bilety również można zakupić na stronie https://evently.pl/events/4751-festiwal-sztuka-polskiego-wina po kliknięciu ?Zamawiam bilety?.
Miejsce festiwalu to trzy punkty na ul. Krakowskiej:
Ogródek Restauracji Sztuka Mięsa (ul. Krakowska 11)
Dziedziniec delikatesów mięsnych Sztuka Mięsa Rzeźnik (ul. Krakowska 11/2)
Ogródek Piekarni / Bistro / Wine Baru Sztuka Chleba i Wina (ul. Krakowska 4)
Start festiwalu to godz. 16:00. Aby odebrać pakiet wejściowy, czyli opaskę i kieliszek, należy udać się na początku do ogródka Restauracji Sztuka Mięsa. Bilet uprawnia do wielokrotnego wstępu na festiwal, degustacji wszystkich win prezentowanych przy stołach oraz konsumpcji w strefie gastro. W każdym miejscu będzie od 2 do 3 Winiarzy. Strefa gastro z szefem Maciejem będzie się znajdowała na dziedzińcu Sztuka Mięsa Rzeźnik.