Przed nami Tydzień Kuchni Polskiej

Przed nami Tydzień Kuchni Polskiej

Festiwal potrwa od 4 do 24 listopada 2024 roku. Celem akcji w ramach programu odpowiedzialności społecznej Polskie Skarby Kulinarne jest promocja rodzimej kuchni oraz lokalnych restauracji. Wezmą w niej udział lokale z całej Polski.

Głównym celem Tygodnia Kuchni Polskiej jest promocja bogactwa i różnorodności polskich smaków oraz wsparcie lokalnych restauracji. W zeszłym roku w festiwalu wzięło udział ponad 400 lokali z całego kraju.

- Kuchnia polska stale zyskuje na znaczeniu. Według raportu "Polska na Talerzu 2023" blisko połowa badanych wybiera rodzime dania - mówi Paweł Koperek, menadżer ds. klientów HoReCa w MAKRO Polska. - Poprzez Tydzień Kuchni Polskiej odpowiadamy zatem na potrzeby gości, pokazując tradycyjną kuchnię w niecodziennym wydaniu i wspierając przy tym lokalne restauracje.

W ramach festiwalu organizowana jest także ogólnopolska kampania informacyjna, dzięki której restauratorzy będą mogli dotrzeć do szerokiego grona odbiorców i wypromować swoją markę w mediach i social mediach.

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Restauratorzy zainteresowani udziałem w akcji mogą wysłać swoje zgłoszenie pod adres tkp@makro.pl.

Więcej informacji na temat Tygodnia Kuchni Polskiej jest dostępnych na stronie: https://tydzien-kuchni-polskiej.pl.