Reprezentacja Kucharzy Wojska Polskiego wywalczyła brązowy medal
Dobra passa Polaków w trakcie Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej IKA w Stuttgarcie trwa dalej.
Reprezentacja Kucharzy Wojska Polskiego, w składzie: Piotr Welter, Joanna Jachymiak, Robert Stefański, Paulina Garbacik, Radosław Irzemski, Piotr Pawelec, Paweł Bazan, Kamil Martyniak, Łukasz Tarapacki, Dariusz Gauza, Michał Przybył, Krystian Domeradzki wywalczyła brązowy medal.
Poniżej zamieszczamy listę dań, które zaserwowali nasi kucharze
Zestaw nr 1
Sandacz podwędzany, piana porowo-boczkowa, puree ziemniaczane z oliwą truflową, popcorn z kaszy gryczanej i puder z koperku.
Zestaw nr 2
Pieczone pierogi faszerowane warzywami korzennymi, kluski twarogowo - chrzanowo z estragonem, wegański sos BBQ.
Miska warzywna 3 składnikowa
Seler pieczony z tymiankiem i czosnkiem
Koper włoski w sosie pomarańczowym
Piklowana modra kapusta.
Serdecznie gratulujemy!