Restaurant Week - ruszyły rezerwacje!
Jesienna edycja Festiwalu rozpocznie się 8 października i potrwa do 17 listopada 2024 roku. Wystartowały rezerwacje! Hasłem nadchodzącej, jubileuszowej, odsłony Restaurant Week jest #FoodieMoments.
Nadchodzi 10. edycja Restaurant Week! Z tej okazji jesienna odsłona wydarzenia stanowi, zgodnie z zapowiedzią organizatorów, opowieść o pasji do jedzenia, chęci zmiany spędzania wolnego czasu na mieście przez Polaków oraz o dzieleniu się wyjątkowymi gastronomicznymi odkryciami.
W Festiwalu weźmie udział ponad 400 restauracji z 13 największych aglomeracji w całej Polsce. Różnorodność kulinarną będzie można odkryć w Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Bydgoszczy, na Śląsku, Warmii i Mazurach oraz we Wrocławiu.
Wśród festiwalowych restauracji znajdziemy m.in. bydgoską La Rosę oraz Gdańską 14; krakowską La Forchettę na nowo oraz Novum Bistro; rzeszowskie Delice Rzeszów i Umami; szczecińską Restaurację Sowę i Bellevue; trójmiejskie Butchery & Wine i enoki; warszawskie Jedzenie i Picie czy Młody Grochów; wrocławskie Pod Papugami oraz Le Goose, a także poznańskie Nifty czy Dram: Cocktail Bar & Restaurant. Organizatorzy podkreślają, że nie zabraknie również debiutów.
Co króluje w menu jesiennej edycji? Jest nie tylko sezonowo, ale i aromatycznie - w festiwalowych daniach można znaleźć sporo grzybów, jesiennych warzyw, a także szeroki wybór owoców morza, ryb czy mięs.
Poszukujący kulinarnych doświadczeń goście mają do dyspozycji trzydaniowe menu festiwalowe w cenie 69,99 plus opłata rezerwacyjna 5,98.
Jak można zdefiniować #FoodieMoments? To chwile oznaczające pasję do jedzenia i kulinarnych odkryć. To czas, kiedy udaje się znaleźć perełkę kulinarną lub danie, które na długo zapada w pamięć. Zdaniem organizatorów to także historia Festiwali Restaurant Week, która trwa już od 10 lat.
- Restaurant Week od dekady inspiruje setki tysięcy Foodies do eksploracji nowych smaków i miejsc, promując kulturę restauracyjną w kraju. Nadchodząca edycja będzie więcej początkiem celebracji 10 lat pracy i tworzonych relacji z gośćmi oraz restauracjami. A świętować będziemy cały rok! - zaznacza Paulina Piwko, dyrektor marketingu Restaurant Club. - Polscy Foodies to prawdziwi entuzjaści jedzenia, którzy uwielbiają odkrywać różnorodne kuchnie, doświadczać i dzielić się swoimi przeżyciami z Bliskimi przy wspólnym stole. Dowodem na to są kolejne rekordowe frekwencje podczas Festiwali. Zapraszamy wszystkich gości na największe wydarzenie kulinarne. Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków tej jesieni będzie ponownie rekordowa!
Rezerwacje trwają na https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek jest przewidziana na 90 minut.
Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl
Termin Festiwalu: 8 października -17 listopada