Veganuary w Sofitel Warsaw Victoria

Veganuary w Sofitel Warsaw Victoria

Styczeń to czas, gdy do głosu dochodzi kuchnia roślinna, zachęcając do wzięcia udziału w Veganuary. Restauracja La Brasserie Moderne, w ramach tej inicjatywy, prezentuje limitowaną edycję menu.

Veganuary to globalny ruch zachęcający ludzi do odkrywania zalet jedzenia opartego na roślinach. Goście, którzy odwiedzą hotelową restaurację w styczniu, zyskają okazję, aby spróbować menu, które podkreśla sezonowe, lokalne i zrównoważone składniki.

- Wegańska kuchnia to nie tylko styl życia - to nieskończone możliwości odkrywania smaków i tekstur, które zaskakują i inspirują. Tworzenie dań roślinnych daje mi ogromną radość, bo każde z nich to dzieło sztuki, które łączy kreatywność i szacunek dla natury. Nasze menu powstaje z miłości do lokalnych produktów - codziennie współpracujemy z zaufanymi dostawcami, by na talerzach naszych gości znalazły się wyłącznie najświeższe i najwyższej jakości składniki. Od soczystych warzyw po aromatyczne zioła - wszystko, co serwujemy, ma swoją historię i pochodzi  z bliskiego otoczenia. Wegańska kuchnia to przyszłość pełna smaku, a możliwość dzielenia się nią z naszymi gośćmi to dla mnie największa przyjemność - mówi Paweł Kałuski, Executive Chef Sofitel Warsaw Victoria.

Najważniejsze punkty menu opracowanego przez szefa kuchni Sofitel Warsaw Victoria, Pawła Kałuskiego, obejmują warzywa sezonowe, kiszonki oraz czarny ryż Venere. 

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.