Baza demi glace z dziczyzny HoReCa Las-Kalisz

Baza demi glace z dziczyzny HoReCa Las-Kalisz

Pierwsza w Polsce baza demi glace z dziczyzny to prawdziwa esencja naturalnego smaku. Proces wolnego gotowania, wielokrotnego filtrowania i stopniowego odparowywania wywaru z wyselekcjonowanych, zrumienionych w piecu kości jelenia, sarny oraz dzika, z dodatkiem mięsa tych gatunków, świeżych warzyw i ziół, zajmuje aż 96 godzin! Z 4 kg surowca powstaje w tym czasie 1 kg gotowego produktu. Nie ma w nim zagęstników ani wzmacniaczy smaku. Ostatnie zdanie w wykończeniu sosu należy do szefa kuchni. Bazę demi glace z dziczyzny warto także dodać do gulaszy oraz zup dla wzmocnienia ich smaku i nadania im wyrazistego charakteru. Produkt mrożony. Dostępny w 500-gramowych batonach w sugerowanej cenie 172,55 zł/kg. Szczegóły: Gabriel Mularczyk, tel. 601 160 187, e-mail: gabriel.mularczyk@las-kalisz.pl