
Baza do lodów Bistrot w ofercie Viands
W tym roku na tragach SIGEP w Rimini firma Essenza zaprezentowała nowość w swoim repertuarze rozwiązań do lodów alternatywnych- dwie bazy do lodów gastronomicznych o nazwie Bistrot: mleczną i do lodów na bazie wody/sorbetów. Bistrot to baza stworzona z myślą o lodach gastronomicznych które mają być akompaniamentem do potraw lub podstawą do nowego oryginalnego smaku stworzonego, żeby przyciągnąć klienta, dla którego tradycyjne lody są być może zbyt słodkie. Prezentowane smaki mają być wyłącznie inspiracją do dalszych eksperymentów, ta ten moment możemy zasugerować następujące sprawdzone połączenia:
- Lody z wasabi i łososiem wędzonym;
- Lody z sosu sojowego;
- Sorbet z groszku;
- Sorbet z pieczonej papryki z chipsem kukurydzianym;
- Lody z masłem i pieczoną cytryną.