Brytyjska jagnięcina doskonała również z grilla
Brytyjska jagnięcina to wyjątkowe mięso, które wspaniale smakuje w każdej kulinarnej odsłonie. Przed grillowaniem warto ją zamarynować, tak aby nie zabić jej wyszukanego smaku. "Duży kawałek brytyjskiej jagnięciny potrzebuje maksymalnie 4 godzin marynowania, a małym kawałkom wystarczy 1 godzina. Przed położeniem na ruszcie marynatę należy ściągnąć dłonią, by pozbyć się przypraw i uniknąć ich spalenia. Dotyczy to również tłuszczu, którego użyliśmy do marynowania", rekomenduje Jarek Walczyk, ambasador brytyjskiej jagnięciny. "Po ściągnięciu jagnięciny z grilla, należy dać jej odpocząć, by zawarte w niej osocze równomiernie rozprowadziło się. Według mnie brytyjska jagnięcina świetnie nadaje się do grillowania i wybornie smakuje", podkreśla Jarek Walczyk. Brytyjska jagnięcina jest dostępna w ciągłej sprzedaży w Tender Meat, a także w wybranych halach MAKRO.