Burger z jelenia
Po doskonale przyjętym przez restauratorów carpaccio z jelenia, które zawładnęło podniebieniami smakoszy, w linii produktów z dziczyzny marki HoReCa Las-Kalisz pojawia się kolejna intrygująca nowość - burger z jelenia. W sprzedaży hurtowej produkt jest oferowany w pakietach zawierających 25 formowanych krążków o masie 200 g, głęboko mrożonych, porcjowanych i pakowanych próżniowo po 5 sztuk (1 kg). Kotlety na burgery zostały zrobione w 95% z najwyższej jakości polskiej jeleniny pochodzącej ze zrównoważonej gospodarki łowieckiej, zmielonej w idealnej proporcji 78% chudego mięsa i 17% łoju. Dodatki stanowią błonnik grochowy oraz przyprawy: sól, pieprz, jałowiec, rozmaryn i czosnek. Wartość energetyczna 100 g produktu to zaledwie 254 kcal!
Cena: 33,50 zł netto/kg. Szczegóły i zamówienia: gabriel.mularczyk@las-kalisz.pl, tel. 601 160 187.