Czy produkty Magdy Roślinnej zapewnią sukces Twojej gastronomii?
Tak! Trendy rynkowe wyraźnie sugerują, że produkty roślinne stają się coraz ważniejsze dla rosnącej grupy klientów. Zwiększająca się liczba wegan, wegetarian oraz fleksitarian powoduje wzrost zapotrzebowania na dania bez produktów odzwierzęcych.
W odpowiedzi na ten trend, MAGDA plant-based wprowadza na rynek HoReCa znane i cenione produkty roślinne, m.in. Planton Chef Cremo 18%, roślinny zamiennik tradycyjnej śmietany, w wiaderkach 1, 3, 5 i 10 kg. Planton Cremo 18% od samego początku wyróżnia się doskonałą recepturą, prostym składem i pysznym smakiem. Ma przyjemny zapach i aksamitną konsystencję. W odróżnieniu do śmietan, pod wpływem wysokich temperatur nie warzy się. Baza roślinna, poddawana procesowi homogenizacji, doskonale łączy się ze wszystkimi składnikami ciast, a zupy i sosy z wykorzystaniem Planton Cremo 18% pozostają gładkie i jednolite.
Więcej informacji na: www.chef.magdaroslinna.pl