Dziczyzna w dwóch lub trzech smakach
Leśny gulasz HoReCa Las-Kalisz to kompozycja surowego mięsa gulaszowego pochodzącego, w zależności od wariantu, z dwóch lub trzech rodzajów dziczyzny. Do wyboru miks mięs (nieregularne kawałki o wielkości 20-30 g) jelenia i dzika, daniela i dzika (w obu przypadkach w proporcji 80/20%) lub jelenia, daniela i dzika (50/40/10%). Dzięki takiemu połączeniu uwypuklone zostały subtelności różnic w smaku oraz strukturze mięsa poszczególnych gatunków zwierzyny, które da się odkryć w jednej potrawie. Nie tylko koneserzy mogą się delektować pełnią dzikiego aromatu. Produkt zachowuje dietetyczne walory charakterystyczne dla dziczyzny, mięsa pochodzącego z natury - wartość energetyczna niewiele przekracza 100 kcal/100 g, a zawartość tłuszczu waha się w granicach 3-5%. Cena: 50-55 zł/kg. Szczegóły i zamówienia: gabriel.mularczyk@las-kalisz.pl, tel. 601 160 187.