Frytura wołowa
100% rafinowany tłuszcz wołowy - to naturalny belgijski produkt do smażenia. Nie zawiera dodatków, barwników czy konserwantów. Produkowany od pokoleń przez belgijską firmę Baeten & C° N.V. Tłuszcz jest śnieżnobiały, ma twardą i kruchą konsystencję. Zawiera optymalną ilość kwasów tłuszczowych nasyconych oraz jednonienasyconych, dzięki czemu jest idealny do wielokrotnego smażenia (temp. smażenia 175oC, wysoka temp. dymienia). Polecany do smażenia frytek, świetnie nadaje się do smażenia potraw mięsnych, ryb, placków ziemniaczanych, pączków, naleśników czy warzyw. Wchłania się do potraw w niewielkich ilościach i uwydatnia ich naturalny smak. Zapewnia dłuższy czas użytkowania, co obniża koszty przygotowania potraw.
Dystrybutor: Les Boulets Menage sp. z o.o. Kontakt telefoniczny: 506 057 501.