Kultury bakterii do domowej produkcji jogurtu i kefiru
Zrób to sam w swojej kuchni. Bez zbędnych dodatków - sama natura!
Czy wiesz, że włączając jogurt i kefir do swojej diety zmniejszasz:
- prawdopodobieństwo wystąpienia nowotworów przewodu pokarmowego
- ryzyko powstawania alergii pokarmowych
- ryzyko miażdżycy
- ryzyko cukrzycy typu 2
- ryzyko powstawania nadmiernej ilości wolnych rodników.
WSPOMAGASZ:
- funkcjonowanie układu odpornościowego, ponieważ jak dowodzą badania, nasza odporność ma swoje źródło właśnie w układzie pokarmowym
- wpływasz także na poprawę perystaltyki jelit.
DOSTARCZASZ:
- pełnowartościowe i łatwo przyswajalne białka
- wysoko przyswajalny wapń
- witaminy z grupy B, A, D i K
Więcej informacji oraz możliwość zakupu kultur bakterii jogurtowych i kefirowych znajdziesz na stronie https://sklep.agrovis.eu/
ZAPRASZAMY!