Kurczak Sielski z chowu bez antybiotyków
SuperDrob jest producentem Kurczaka Sielskiego, który pochodzi z chowu bez antybiotyków, rośnie wolniej niż zwykły kurczak i jest karmiony paszą bez surowców GMO. Dzięki temu ma wyśmienity smak i aromat, a naturalna miękkość i soczystość sprawia, że jest idealny do pieczenia, a tym samym daje wiele możliwości do tworzenia przeróżnych wariacji kulinarnych. Produkty, które SuperDrob rozwija w ramach segmentu kurczaka premium to: świeże mięso, gotowe produkty do piekarnika oraz wędliny. Asortyment Kurczaka Sielskiego doskonale wpisuje się w oczekiwania polskich konsumentów, którzy coraz częściej poszukują produktów naturalnych, zdrowych i dobrej jakości. Promując odpowiedzialne wybory żywieniowe, nieustannie wzbogacamy naszą ofertę o nowe, ciekawe propozycje.
Chcielibyśmy, aby Kurczak Sielski będący synonimem polskości, tradycji, natury i dobrego jedzenia był doceniany przez coraz szersze grono wybitnych restauratorów i szefów kuchni.