Maestro Sol od ZT Kruszwica
Maestro Sol to płynna frytura dla profesjonalistów skomponowana w 100 proc. z najwyższej jakości olejów roślinnych - słonecznika wysokooleinowego, rzepaku i palmy z certyfikowanych plantacji. Taka kompozycja nadaje fryturze linii premium unikalne właściwości użytkowe i żywieniowe.
Precyzyjnie dobrane proporcje olejów zapewniają wyjątkową odporność na przemiany zachodzące w tłuszczu w wysokich temperaturach, wysoki punkt dymienia - powyżej 235°C oraz wydłużony czas użytkowania nawet o 40 proc. w stosunku do frytur palmowych. Płynna forma przyspiesza pracę i ułatwia filtrowanie.
Obojętność smaku i zapachu frytury Maestro Sol wydobywa naturalny smak i aromat smażonych produktów - zarówno potraw wytrawnych, jak i słodkości.
Maestro Sol oznacza czysty i komfortowy proces smażenia, wysoką efektywność kosztową oraz zachwycające klientów efekty końcowe.