Mikroliście Baziółka - teraz w doniczce
Wyhodowane zostały w trosce o jak najwyższą zawartość związków czynnych biologicznie. Ich niewielki rozmiar sprawia, że esencja smaku i zdrowia skumulowana została w trakcie wzrostu w małych cząstkach roślin. Są tym samym bogactwem mikroelementów i witamin. Mają soczysty i wyjątkowo wyrazisty smak oraz głęboki aromat. Poza tym cechują je intensywne, naturalne barwy. Radosna zieleń groszku czy jarmużu udekoruje każdą potrawę. Osoby, które lubią posmak orzechów mogą skorzystać ze słonecznika, zaś jarmuż w sercowatym kształcie zaskoczy swoją łagodną nutą słodyczy.
Smaczne i wolne od pestycydów małe rośliny sprawdzą się nie tylko na kanapkach i w towarzystwie past. Mogą też wypełnić mieszanki sałat z warzywami, zupy krem czy ozdobić dania grillowane lub smażone, a nawet pizzę. Mikro liście to sposób na zastąpienie suszonych przypraw - świeżymi i pachnącymi.