Papryczki Chili Baziółka
Chili Ostra Papryka Multicolor to odmiana papryki chili, która świetnie wygląda i doskonale smakuje. Roślina ma ciemnozielone liście oraz różnokolorowe, jędrne owoce o błyszczącej skórce. Ich wyraźne kolory sprawiają, że od papryki Multicolor nie można oderwać wzroku. Jadalne papryczki zmieniają kolor wraz ze wzrostem, przechodzą od kremowobiałego poprzez żółty, filetowy, pomarańczowy, by stać się czerwone. Owoce papryki Multicolor mają wyraźny, ostry smak dzięki dużej zawartości kapsaicyny. Są świetnym dodatkiem do potraw kuchni azjatyckiej - w tym tajskiej, meksykańskiej oraz polskich gulaszy w wersji na ostro. Najlepiej rośnie na nasłonecznionym parapecie, wymaga jednak regularnego podlewania i nawożenia. Polecamy zapewnić jej odpowiednie warunki w kuchni, aby zawsze w czasie gotowania mieć pod ręką różnokolorowe, ostre papryczki!