Premiera kultowej innowacji NXT "Callebaut NXT": czyli produkty czekoladowe bez laktozy i mleka
Producent czekolady preferowanej przez rzemieślników i szefów kuchni na całym świecie, ogłasza premierę kultowej innowacji NXT "Callebaut NXT": w 100% roślinna ciemna i mleczna czekolada - z gwarancją braku nawet śladowych ilości nabiału czy mleka, ale o takim samym smaku i jakości jak tradycyjne czekolady. Jest to nowe pokolenie czekolad - dla nowego pokolenia klientów.
Poza czekoladami, Callebaut wprowadza również platformę online "NXT" oferującą know-how, porady i sprawdzone i przetestowane receptury na wegańskie i roślinne produkty czekoladowe. Platforma pomoże ambitnym rzemieślnikom tworzyć wyjątkową ofertą czekoladowych, wegańskich i roślinnych produktów premium bez kompromisu dla smaku, chrupkości, zapachu czy połysku.
Oferta jest rozbudowana, a producent proponuje: ciemną i mleczną czekoladę - bezmleczną, bez laktozy, bez orzechów, wolną od alergenów, w 100% roślinna i wegańska - bez śladowych ilości mleka. Czekolada została wyprodukowana dla szefów kuchni, rzemieślników i cukierników.
NXT spełnia standardy żywności w branży: w przeciwieństwie do czekolad wegańskich, bezmleczna gama czekolad Callebaut NXT nie zawiera żadnych śladowych ilości nabiału. Dlatego zapewnia kompleksowe rozwiązanie dla Szefów przy tworzeniu produktów bezmlecznych, bez laktozy, wegańskich i roślinnych - bez żadnych kompromisów w odniesieniu dla smaku.
Aby uzyskać kremowe odczucie w ustach i smak, Callebaut ekstrahuje w 100% roślinną alternatywę dla mleka z rośliny chufa, która nadaje w pełni kremową konsystencję i neutralny smak w naszej czekoladowej recepturze. Ponadto, ta roślinna alternatywa jest również lepsza dla środowiska. W porównaniu do mleka krowiego, uprawianie chufy ma znacznie niższą emisję dwutlenku węgla: 0,3 CO2e/ kg w porównaniu do 10,68 CO2e/kg w przypadku odtłuszczonego mleka w proszku.
Nasze czekolady NXT posiadają certyfikat Fundacji Cocoa Horizons: wszystkie farmy, z których pozyskujemy ziarna kakao do czekolad NXT uczestniczą w programie Cocoa Horizons, który koncentruje się na poprawie warunków życia rolników, zrównoważonych praktykach uprawy kakao i eliminacji pracy dzieci z łańcucha dostaw.
Ponieważ Szefowie i Cukiernicy otrzymują na co dzień pytania o wegańskie, roślinne, wolne od alergenów i przyjazne dla planety wyroby cukiernicze, NXT oferuje poprzez cyfrową platformę bezproblemowe alternatywy na tradycyjne i nowoczesne receptury, ale także wiedzę, inspiracje oraz wskazówki i porady. Callebaut ma na celu tworzyć i rozwijać prawdziwą społeczność Szefów NXT dla branży cukierniczej, piekarniczej, konfekcji czekoladowej, horeca i lodowej.
Tworzenie wegańskich, roślinnych i bezmlecznych receptur pobudza Szefów do kreatywności i spojrzenia na nowo na produkty, które tworzyli od pokoleń.