Rokblu od Lazur - podwójny medalista w Twojej kuchni
Ser pleśniowy Rokblu, jak wszystkie sery Lazur, powstaje według tradycyjnej receptury, wyłącznie z najlepszego polskiego mleka i bez użycia konserwantów. Wydłużony czas dojrzewania sprawia, że Rokblu ma wyjątkowo intensywny smak, bogaty grzybowy aromat oraz aksamitną, maślaną konsystencję i głęboko przerośnięty szlachetną pleśnią miąższ.
Rokblu doskonale sprawdza się w profesjonalnej kuchni. Wyśmienicie współgra z owocami oraz warzywami, rybami i różnymi gatunkami mięs, wyraźnie podkreślając ich smak.
Walory sera Rokblu doceniło jury Kulinarnego Konkursu Sera Good Cheese 2018. Członkowie Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni uhonorowali Rokblu Złotym Medalem w kategorii Ser miękki na deskę oraz Srebrnym medalem w kategorii Ser do pizzy.
Kontakt: handel@lazur.pl, tel. 62 762 91 20, 23.