Wołowina marmurkowata
Sieć hurtowni MAKRO Polska oferuje wysokiej jakości mięso wołowe, w tym wołowinę marmurkowatą. To specjalnie wyselekcjonowany surowiec o wysokiej zawartości tłuszczu międzymięśniowego, którego nitki tworzą charakterystyczną marmurkową strukturę. Dzięki temu mięso stanowi źródło wielu cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych, przy równoczesnej niskiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych, które należy ograniczać w diecie. Wołowina marmurkowata jest nie tylko zdrowa, ale też smaczna. Wysoka zawartość tłuszczu sprawia, że mimo obróbki termicznej mięso zachowuje soczystość, łagodny smak, kruchość i delikatną teksturę. Ze względu na ograniczoną hodowlę bydła o wysokim wskaźniku marmurkowatości, wołowina ta nie jest w Polsce produktem powszechnie dostępnym. Jednak w hurtowniach MAKRO Polska można dostać ją w postaci antrykotu, rostbefu czy krzyżowej wołowej.