Panna cotta pistacjowa z malinami i tajską bazylią

Panna cotta pistacjowa z malinami i tajską bazylią

SKŁADNIKI - 10 SZTUK:

Panna cotta

- 1 l Debic Panna Cotta

- 100 g pasty pistacjowej

Sos malinowy

- 500 g purée malinowego (Boiron)

- 100 ml wody z cukrem 1:1

- 2 limonki

Dekoracja

- 10 gałązek tajskiej bazylii

- 10 świeżych malin

- 100 g mielonych orzechówpistacjowych

PRZYGOTOWANIE:

Panna cotta

Rozpuścić panna cottę i dodać do niej pastę pistacjową. Dokładnie zemulgować trzepaczką lub ręcznym mikserem. Rozłożyć do szklanek. Pozostawić w chłodni do dalszego stężenia.

Sos malinowy

Wymieszać wodę z cukrem z puree malinowym i sokiem z limonek. Przełożyć do wyciskanej buteleczki.

WYKOŃCZENIE:

Wykończyć danie w szklankach mielonymi pistacjami, świeżymi malinami, sosem malinowym i gałązką bazylii.